Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Türk Mutfağı Haftası

Bilecik’in Gastronomi Değerleri Türk Mutfağı Haftası’nda Göz Kamaştırdı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından geleneksel olarak kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Bilecik’in zengin gastronomi değerleri ve yöresel ürünleri görkemli bir etkinlikle tanıtıldı. 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki kutlamalar çerçevesinde, 27 Mayıs Salı günü Pelitözü Gölpark’ta düzenlenen açık hava etkinliğinde Bilecik’e özgü yaklaşık 300 yöresel ürünün sergilendiği etkinlikte, 700 yıllık geçmişe sahip Ertuğrul Gazi Çorbası ve 200 yıllık tarifle yeniden gün yüzüne çıkan Keklik Kebabı başta olmak üzere birbirinden kıymetli lezzetler misafirlerin beğenisine sunuldu.



DSC_9628.JPG